torsdag 26 juli 2012

Skorstensfejande, rabattgrävande och en dörr till trappan

Ja, idag har det hunnits med mycket. Dessutom har vi hunnit besöka ett par loppisar, moster E och jag.

Maken och G har klättrat på taket och släppt ner tunga saker i snöre skorstenen för att få bort resten av kajboet. Till slut kunde man se tyngden genom sotluckan, så förhoppningsvis är det mesta borta nu.

De har också hunnit påbörja vägg och dörr upp till övervåningen, då vi kan vara här i vinter utan att värma rakt ut, eftersom en stor del av övervåningen inte är isolerad. Maken hittade en fin spegeldörr här i Stånga på Blocket för 700:- (egentligen 750:-, men han är en rackare på att pruta, min fine man!) och dessutom har vi numera ett kundnummer på Stånga brädgård (som för övrigt är ytterst välsorterad, även på överdimensionerat och överlångt virke, bra att komma ihåg när man behöver laga eller lägga nytt golv). Vuxenpoäng på det!

Eftersom trappan har tillkommit senare när man bestämt sig för att börja bo på övervåningen är den lite underligt dimensionerad. Den är ju liksom inte planerad för när man byggde huset. Därför sticker ett trappsteg ut på golvet utanför dörren, men det gör ingenting tycker jag. Det är inte heller ovanligt i de här gamla husen.

Moster E har börjat rensa ur rabatten mot bryggarhusväggen för att ge plats åt lavendeln. Kärleksört, flox, prästkragar och duvan i arken (mer känd som stormhatt! :D ) får flytta till andra växtplatser, kvar blir rosor, stockrosor och så lavendeln förstås. Och den lilla lilla klematisen E hittade bakom stormhatten ...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar